Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Onsia Goemans organiseert een themareis naar Toscane: schrijven en architectuur. In de week van 27 mei tot en met 3 juni 2017 kun je in het prachtig gelegen Casa Speri in het noorden van Toscane schrijven en kennis maken met een paar architectonische highlights in de omgeving.

Het voormalig Toscaanse boerenhuis Casa Speri, met privézwembad en een grote tuin omringd door een fruit- en olijfgaard, is een oase van rust. Op het terras met uitzicht over Pescia zal Chrétien Breukers dagelijks de deelnemers begeleiden bij het schrijven van een paar verhalen. Het combineren van de twee disciplines, schrijven en architectuur, leidt tot nieuwe inzichten en helpt je je schrijftalent verder te ontwikkelen.

Onsia Goemans verzorgt bezoeken aan de stad Lucca en aan de Vila Celle in Pistoia en Florence. Deze mooie locaties zijn in overleg met Chretien Breukers gekozen en vormen een onderdeel van deze schrijfcursus. De lessen en de excursies zijn de basis voor het verhaal (of verhalen) dat we in deze week gaan schrijven: het wordt van fundament tot dak opgebouwd.

Na afloop van de week gaan we de verhalen van de deelnemers verzamelen en uitgeven. Chrétien Breukers zal ook na de schrijfweek het tijdens de schrijfweek gemaakte werk van de deelnemers ondersteunen en redigeren.

Op verzoek zijn andere uitstapjes te organiseren. Denk aan een scootertripje naar Svizzera Pesciatina, het achterland van Pescia, of een bezoek aan Pisa of Prato.

BONUS: Het beste verhaal wordt ook nog eens gepubliceerd in het ‘De Smaak van Italië’! Dit magazine is mediapartner van de themaweek. Alle cursisten krijgen sowieso een héérlijk Italiaans welkomstpakket.

Wanneer:             27 mei – 3 juni 2017

Waar:                   Casa Speri  – Pescia Toscane   http://www.casasperi.nl

Kosten:                € 980,=

Inbegrepen:          Volpension op basis van 2 persoonskamer: 3 maaltijden per dag bereid met ‘local food’ (bij de maaltijden zijn drankjes inbegrepen), gebruik van zwembad, ruimte en tijd om te schrijven, dagelijks begeleiding van Chrétien Breukers2 excursies (Lucca en Villa Celle in Pistoia) onder begeleiding van Onsia Goemans, bezoek aan Florence, het vervoer ter plekke

Exclusief:             Vliegreis en transfers naar Pescia, verzekeringen, lunch en diner in Florence, concert Puccini in Lucca (optioneel)

Reisadvies:           Per vliegtuig . Ryanair en Transavia vliegen tussen Eindhoven, Rotterdam of Amsterdam en Pisa. Vanaf Pisa per trein doorreizen of een auto huren. Als de deelnemers en de vliegtijden bekend zijn, dan zullen we het vervoer naar de locatie coördineren

 Aanmelden:          info@onsiagoemans.nl

 Over Chrétien:

Chrétien Breukers (1965) is dichter, publicist en schrijver. Van 21 augustus 2005 tot en met 21 augustus 2015 was hij hoofdredacteur van poëzielog De Contrabas, door Gerrit Komrij het ‘enige ware zenuwcentrum van de literatuur’ genoemd. Recent verschenen van hem de prozaboeken Een zoon van Limburg en Lot en de leesmemoires Boeken die ik twaalf jaar niet heb gezien. Zijn meest recente dichtbundels zijn Archeologie voor beginners en De zomer haalt nog één keer uit. De novelle Fresh Up verscheen in 2016 bij  Marmer.

Over zijn werk schreef Joep van Ruiten: ‘Laat ik beginnen te zeggen dat ik je een van de beste schrijvers van ons taalgebied vind. Vooral stilistisch. scherp, origineel, geestig. Jij weet hoe zinnen moeten lopen, jij weet hoe je een lezer geboeid kunt houden. Door van hoog naar laag te gaan, en andersom. Door iets diepzinnigs af te wisselen met iets plats. Kortom, door de mogelijkheden van de taal ten volle te gebruiken (…).’


Deze bijzondere schrijfweek is ook aangemeld bij Schrijven online

Een website waar je nog veel meer inspirerende schrijfactiviteiten kunt vinden!